středa 13. července 2016

Balíme dárky - Descampsová Ghylenn



Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2016
Překladatel: Ivana Sůsová
Počet stran: 128


Nemůžeme si pořád kupovat knihy jen pro sebe. Někdy je chceme i darovat. A když je chceme darovat, tak krásně zabalené. No jo, jenže co když jste nešikovní jako já? 

  





Je skvělé, když je někdo tvůrčí a ještě k tomu šikovný. Já nejsem ani jedno. Dárky jsem vždycky balila klasicky a od nalepené hotové hvězdičky jsem se propracovala maximálně k efektně nalepeným stužkám. Takže nic moc. Spíš nic, než moc,..

Mám ale doma krom hromady různých balících papírů, taky strašnou spoustu různých blbinek na vyrábění. Ať už mých nebo Madlenčiných. Barevné papíry, ozdobné papíry, ještě jiné papíry, děrovačky, razítka, glitry, stužky,.. Strašně mě lákaly takové ty trhací dekorační pásky co teď frčí, ale klepla jsem se přes prsty, protože mi to všechno leželo doma nevyžité.

A pozor - ta doba skončila.

Nastoupila kniha - Balíme dárky. 

Nastává nová doba. 

 

 

Nemusím být příliš nápaditá - to už za mě udělali jiní - a stačí krapet šikovnosti, kterou v sobě vyškábnu i já. 




Vezmete jen pár věcí které máte všichni doma a podle návodu - krok za krokem - to zvládne každý. Postupy jsou výborně nakreslené nebo nafocené a popsané. Do výraznějších složitostí jsem se zatím nepouštěla, ale těch pár balení co jsem si zkusila mi celkem šlo.


A pak jsem vyndala naši krabici s blbinkama a věděla jsem, že už je příště budu umět použít. Protože na krásné krabičky - v knize jsou šablony a návody - využiju všechny ty krásné, tvrdé, zdobené papíry co už mám dobu nasyslené. Stejně tak na visačky, jmenovky a různé aplikace - a ano, opět tu jsou šablony pro takové nešiky jako jsem já. Nic, vůbec nic nemusíte vymýšlet a hledat někde na internetu jako jsem to doteď dělala - a mimochodem, k ničemu to nevedlo.
Trochu jsem záviděla různé kulaté přelepky - než jsem koukla na naše razítka. Stačilo otočit balící papír naruby, orazítkovat a vystřihnout. A tramtadadááááá - přelepka byla na světě.


 Och, jsem já to ale dnes kreativní.






Ta kniha mi fakt udělal velkou radost -  moc díky nakladatelství Metafora.
Pokud jste tak nešikovní a bez inspirace jako já, tak mohu jen doporučit, abyste si tuhle knížku zakoupili nejpozději před vánoci. Protože je tam i jeden luxusní vánoční tip a já už teď vím, že to zkusím.

No, až se mě zima zeptá, co jsem dělala v létě -  tak řeknu - balila jsem dárky :-) 

 

A pokud jste šikovní a kreativní tak třeba objevíte kouzlo japonského balení dárků, nebo se třeba naučíte dokonale balit měkké balíčky :-)



4 komentáře:

Rachel Roo řekl(a)...

tvoreni podle tehle knizek ja proste nedavam. jsem uplne leva. u-p-l-n-e! :-D ale moc rada jima listuju a prohlizim si to.

Knihyztramvaje řekl(a)...

Rachel tak to jsme na tom stejne, ale tahle je fakt pouzitelna :-)

cteme-s-laskou.blogspot.cz řekl(a)...

Musím se přidat k Ráchel Roo - jsem to samé, ale ráda dostanu krásně zabalený dárek. :-D

Knihyztramvaje řekl(a)...

Verčo fakt se neboj, ty navody jsou blbuvzdorné

Něco málo o holce z tramvaje

Vždycky jsem četla ráda, ale až zas poslední dobou na to najdu trochu času cestou do práce a zpět. Prostě nastoupím do tramvaje a zapíchnu nos na půl hodiny do knihy nebo do čtečky.

Někdo dává knihám hvězdičky, někdo čísla - já jim začala dávat barvy. Fakt, zkuste to. Představte si knihu kterou čtete a uvidíte, že je barevná. Pro každého jinak.

Za každou návštěvu jsem ráda, každý komentář mi napoví, co jsem udělala dobře nebo špatně.