středa 17. srpna 2016

Moje oblíbené knižní blogy


 

No, dlouho chystaný seznam je tu,...

 

A teď nevím, jestli se mám na reakce těšit, nebo se jich bát.

 





Nějak jsem dostala pocit ( nutkání, myšlenku) - napsat si pro sebe ( a tedy i pro Vás) seznam blogů( a tedy blogerů), kam ráda chodím ( tedy kde si ráda kde co přečtu a pokoukám).

Jsou blogy, kam chodím z přátelství, protože i za těch pár měsíců, co jakože bloguju, jsem tu potkala pár lidí, ke kterým mám z různých důvodu blíž.

A pak jsou blogy, které se nějak odlišují, jsou zajímavé, jejich autoři mají rádi podobné knihy jako já, nebo jsou tak vtipní jako já ( no dobře, to jsem přestřelila).

Takže jdeme na to


Holka, co mi v těžkých začátcích mého blogování pomohla a i když to pro ni bylo jenom pár minut, tak je mi prostě fajn z pocitu, že to tak bylo. Navíc je milá, chytrá, mladá a krásná ( no jo, vlastně je to potvora kurnik). No, mám ji prostě ráda a ráda se k ní koukám, protože ten blog je úplně jako ona. Taky krásnej a chytrej :-)


Liberečanda jako já. O dost mladší než já. Vypadá podobně trhlá jako já. A jinak nevím, protože si pořád to kafe jen slibujem. Ale je nesmírně aktivní, stíhá neuvěřitelnou spoustu věcí a k tomu ještě bloguje a já vůbec nerozumím tomu, jak to všechno dělá. A asi víc než její recenze( promiň) mě baví její projekt - Kdo komunikuje s blogery.


Holka co je jí 30 a má dvě děti a k tomu stíhá blog a občas při mateřské pracuje a teď si k tomu ještě přibrala studium knihovnictví?? Superžena. Nechápu ( do háje, asi jsou všichni výkonější než já, no nevadí, někdo musí snižovat průměr). Blog je krásný, přehledný, tak nějak vyzrálý řekla bych. A navíc s krásnýma fotkama. Je mi velkou inspirací, ale nechci kopírovat a toužím být originální, takže to mám takový, jaký to mám no,...


Slovenský blog, který mě baví. Sice musím přiznat, že na mě působí dost chaoticky a nepřehledně ( Ali promiň), ale fakt mě strašně baví. Není jen o knihách, je dost osobní a hodně toho s autorkou máme společného, co se pohledu na svět týká. Takže pokud Vám nedělá slovenština problém a  pokud potřebujete zlepšit náladu, tak si klikněte. A potom si zas klikněte a potom ještě jednou a to by bylo, aby nebylo líp.


Ráda jsem chodila na blog k ROSE, ale někam se mi ztratila,.. Měla skvěle napsané návody na bloger. Kdybyste někdo věděli co s ní je, tak mi dejte vědět. třeba se jen přestěhovala a já nevím kam.


 Probůh, ten kluk( chlap) píše o věcech, který jsem nikdy nečetla a číst nebudu, ale strašně se mi to líbí. strašně se mi líbí to jak se nebojí jít si svojí cestou ( spíš necestou) a vybočit z řady a dělat si to po svým. Fantasy a komiks a podobné věci mě fakt úplně míjejí, ale pokud je Vám to blízké, tak šup tam. A pak zas sem.


 No dobře není to o knihách, ale Šárčin druhý blog je jich plný. Nicméně ten mě nebaví tolik, jako tenhle. Žádný make-up sem, outfit tam. Prostě tak nějak normální život. Obyčejnej, milej, hezkej. Vaření, fotky, výlety, občas nákupy ( my holky si usíme dělat radosti a pak se tím chlubit, to je jasný) a k tomu fajn psaní.

Seskupení blogerů, kde nejraději mám Ginny ( prosím tě řekni ostatním, že čtu i jejich věci a že jsou fajn :-) ), protože je prostě vtipná. Umí být originální. Naprosto mě dostala třeba recenze na jogurt - uaaaa jááá jáá chtěla být ta vtipná a originální. No, až si tohle přečtete, tak už se mi nevrátíte,.. chjo. A navíc dělaj luxusní obaly na knihy. Byli jediní, kdo mě dotlačili ( ne, kecám, fakt jsem to dělala dobrovolně) k unboxingu. A taky čtecí poštáře a jiný blbinky. Aha, už tu nikdo není, už všichni čtete jogurt,.. hmmm fajn no,..


Takže to by tak asi bylo pro teď všechno. Jestli tu není Váš blog, nebo blog, který se líbí Vám - tak třeba o něm jen nevím. Třeba jsem ho ještě neobjevila. V tom případě se budu těšit na  komentáře a linky na jiné kouzelné blogy.


16 komentářů:

Bastera řekl(a)...

Skvělý seznam, většinu také ráda sleduji a nechápu, kde na to berou Rachel a Rozešívačka čas a hlavně sílu, přijdu si proti nim jako děsný barbar :) A moc děkuji za milou zmínku, úplně se červenám, protože hrozně přeháníš, ale opravdu jsi mě moc potěšila :) Jen škoda, že to teď s tím blogem skomírá, no někdy si ten život holt žádá zpomalení :) Zaujal mě Čaja z paláca, děkuji za tip :)
Měj se krásně!

Knihyztramvaje řekl(a)...

Jojo, videla jsem, ze ted moc nepises, ale ja taky mela utlum, to je asi letem :-) uzivej si slunce a kytky a tak vubec, na psani bude v zime casu dost

Bichlička řekl(a)...

Anooo Rozesivacka je moje velka oblibenkyne :-) nejen, ze obe mame dve deti, ale navic i lasku ke kniham a pivu :-) ja osobne mam jeste moc rada Janicku z What Jane read a pak Moja citaren od Evicky ze Slovenska :-)

Knihyztramvaje řekl(a)...

Jee děkuji za koment- jsem zvedava a jdu mrknout :-)

Anonymní řekl(a)...

Pár blogerů ze seznamu pravidelně čtu, hlavně ten první, většinu jsem ale vůbec neznala, takže děkuji za doporučení! :)

Knihyztramvaje řekl(a)...

Trinity jsem rada, že jsem se trefila. Och Bastera se ted zase dme pychou :-))

StoryHuntress řekl(a)...

Mám moc ráda blog A little piece of books, doporučuji k nahlédnutí :)
http://alittlepieceofbooks.blogspot.cz/

Knihyztramvaje řekl(a)...

Lenko mrkla jsem a má to fajn psané. Díky za tip

Rozešívačka řekl(a)...

Páni, takové chvály. Moc děkuji a jsem poctěna :) Na roli superženy se ale opravdu necítím, měli byste to vidět u nás doma a svůj seznam nesplněných úkolů nebudu vůbec zmiňovat (teď jsem to vlastně udělala...) :)
Dám sem pár tipů na blogy, které také ráda sleduji: https://secretsofmonis.blogspot.cz/, http://www.bookjournal.cz/, http://orvokki.sk/, http://naskokjinam.blogspot.cz/, http://bichlicka.blog.cz/, http://holkamodrookata.blogspot.cz/, http://thebooktalkblog.blogspot.cz/, http://letamnapegasu.blogspot.cz/, https://lostsoul2015.wordpress.com/, http://book-lords.blogspot.cz/.

Chensie Ips Svět Mezi Řádky řekl(a)...

Tak některé znám a navštěvuji. O některých slyším poprvé. Já především navštěvuji blogy, které píší pro mě vyhovující recenze a články. Autor do nich prostě musí dát něco ze sebe a trochu se pro mě rozpovídat. :o))

Knihyztramvaje řekl(a)...

Rozešívačko- jéé to je blogů, to mám co dohánět. To je prostě takové to moje, že mě nebaví projždět kdeco,.. ale takhle naservírovaný výběr si ráda skouknu

Chensie - jojo, rozpovídat asi jo, musím být více osobní. Furt jsem nechtěla otravovat s mou maličkostí :-)

Ali Čaja z Paláca řekl(a)...

Jeeej, užívam sa dovolenku bez civilizácie, ale podarilo sa mi nájsť akési stratené vlny a nájsť tvoj článok v ktorom som sa našla. Ďakujem veľmi krásne, aj za kritiku. Akurát by som rada vedieť viac, v čom je ten môj blog neprehľadný. Chaotický byť môže lebo ja sama som chaosáčka, takže môže byť trochu chaos aj v mojich článkoch.
Chystám sa napísať krátky článok a skončím s románom na pokračovanie a tak je v tom trochu bordel :-)
Momentálne som trochu zmenila design ale sama s ním ešte nie som spokojná na sto percent tak ešte popracujem.
Ďakujem aj za inšpiráciu na iné knižné blogy, tiež si rada čítam a inšpirujem sa. Tých blogov je fakt mrte, ale len niektoré z nich má zaujmú natoľko, že sa k nim ešte vrátim. Nemám rada suché opisy a recenzie, radšej mám, ak sa k tomu pridá aj pár viet o pocitoch a emňociach, ktoré pritom cítili. Sama to tak robím, už som dostala sprcanie že nemám klasické recenzie. A tie ani nechcem robiť, radšej opíšem to čo cítim a vidím z môjho pohľadu. A taktiež musím pridať nejaký citát, výrok či text piesne, ktorá mi pri čitání konkrétnej knihy napadne. Stále mi niečo napadne.

Inak, písala si o Rose s nápadmi na blog, tak neviem, či to je tá, ktorú sledujem aj ja, má super námety na zmeny designu a podobne. Nedávno zmenila adresu:

http://thetaleofredheads.blogspot.sk/

Knihyztramvaje řekl(a)...

Ali , aaa už koukám a je to lepší. Ted už mi přijde jen divné tolik typů písma a možná moc monotooní text. Jakože třeba pro mě by bylo přehlednější možná kratší( ale chápu, že když to máš v hlavě tak to na papír musí) a nebo třeba občas ztučnit jen část odstavce- takové to NEJ.

trochu mě z počátku děsilo to široké menu, ale už jsem s tím asi naučila pracovat. Je fakt, že máš široký záběr, tak je to asi potřeba. Ale musím uznat, že teď je ten blog kráááásnější.

Jo a za Rose dík- to je onaaaa :-)

Web plný inspirace a zábavy řekl(a)...

Pozdrav všem, ráda bych vás pozvala na svůj blog o knížkách a všem, co s nimi souvisí na adrese http://www.odstartujtesvojiknihu.cz/. Všichni jste vítáni :) Veronika

Rachel Roo řekl(a)...

jeeeee tak tohle jsem ted nasla uplne nahodou po roce od vydani a desne me to potesilo <3 :)

wacklodge řekl(a)...

Děkuji moc za doporučení super blogísky :) Já tedy moc blogy nečtu, ale když už, tak jsou to většinou ne ty na blogspotu... Ono je hroznej problém v tom, že se složitě hledají a tak často na ty dobré ani nenarazím. Jediný můj oblíbený blog tak je tento

Něco málo o holce z tramvaje

Vždycky jsem četla ráda, ale až zas poslední dobou na to najdu trochu času cestou do práce a zpět. Prostě nastoupím do tramvaje a zapíchnu nos na půl hodiny do knihy nebo do čtečky.

Někdo dává knihám hvězdičky, někdo čísla - já jim začala dávat barvy. Fakt, zkuste to. Představte si knihu kterou čtete a uvidíte, že je barevná. Pro každého jinak.

Za každou návštěvu jsem ráda, každý komentář mi napoví, co jsem udělala dobře nebo špatně.