středa 29. června 2016

Knižní série

 

 

Nějak jsem došla k závěru, že nejsem schopná psát recenzi ke každému dílu sérií zvlášť. 

 

Takže pojďme letem světem k několika mým posledním.

 

 

Charley Davidson - Darynda Jones

 

První hrob napravo (2013)
Druhý hrob nalevo (2013)
Třetí hrob přímo před nosem (2015)
Čtvrtý hrob pod mýma nohama (2016)


První knihu jsem četla v dubnu a od té doby moji milou drzou Charley miluju. Můj názor na ni, Reyse ani na knihu jako takovou, se nezměnil. Ale pořád dokola jásat nad každým dalším dílem?? No, asi by to šlo, protože se to fakt čte samo :-) ale nevím jestli by to bavilo vás.

Svižné, trochu napínavé, krapet sarkastické detektivní čtení, co vás nepřestane bavit ani po třetí knize.  Holka Charley, co je náhodou smrtka a pomáhá zemřelým přejít na druhou stranu a její láska k satanovu synu se mísí s řešením vražd,.. no jo, trochu to zní divně,.. Ale zkuste si vzít do ruky první díl a už se nepustíte. Takže už vyhlížím čtvrtý díl, který by měl vyjít v českém překladu na konci letošního listopadu. A pak šup šup další. Snad je vydají všechny.


Mimochodem, i obálky jsou moc fajn a navíc mě baví ty názvy.







Mistress of the Art of Death - Ariana Franklin


Vykladačka smrti (2009)
Labyrintem smrti (2010)
Relikvie mrtvých (2011)
Vrahova modlitba (2011)


První kniha byla v únoru a poslední jsem nečetla. Už to bylo pořád nějak stejný. Historické detektivní příběhy, kde se mísí Adéliino vyšetřování s jejím osobním příběhem jsou fajn. Jsou hezky napsané, i když na začátku jsem pokaždé měla problém s postavami  - někde v první třetině jsem se jakžtakž chytla, ale jo, stálo to za to.

A i když mě zajímá jak to s ní a ostatními dopadlo, tak nevím kdy se k poslední knize dostanu. Možná teď v létě když budu mít dovolenou, možná naopak v zimě až se bude brzy stmívat. Ale nějak na to nespěchám...



Oškliví - Scott Westerfeld 

 

Oškliví (2010)
Krásní (2010)
Speciálové (2012)
Kompars (2012)


O tomhle jsem tu nepsala. Nějak rychleji čtu než píšu a jakmile se přesunu k další knize, tak ztrácím atmosféru knihy minulé a už by to nebylo ono,.. Takže někdy vás trochu ošidím. Ale jen sem tam - fakt.

Dystopická série, kde se v 16 letech lidé mění plastickými operacemi na Krásné a užívají si bezstarostný život. No, kdo by o to nestál, Tally už se nemůže vlastní přeměny dočkat, tak proč se najednou setkává s někým, kdo se nechce stát krásným, Co za tím je? Copak někdo nechce život bez starostí a s krásným obličejem? 

Fajn téma, dobré zpracování, samozřejmě trochu lásky ( trochu dost lásky, ale ne zas růžově plyšové) a najednou to celé uteklo, ani nevím jak. Kdo tohle rád, tak hurá do čtení. Takové lehké, živé čtení, které neurazí a jestli se vám tenhle žánr alespoň trochu líbí, tak si je dáte taky všechny čtyři.




 A co vaše série?




8 komentářů:

Chensie Ips Svět Mezi Řádky řekl(a)...

Ahoj, krásné série. Já četla první díl série Oškliví, ale do druhého už se mi nechtělo... Bylo mi na spoilerováno, že tam není hrdina, kterého jsem si oblíbila a říkala jsem si, kam to bez něj povede. Takže jsem nedočetla, ale když slyším, že tam přece jen nějaká láska je, nejspíš bych to ještě zkusila. :o)

Knihyztramvaje řekl(a)...

Fuj ty mas ale oko :-) jojo to vis ze je tam laska , a detlo se to dobre, na prazdniny doporucuju :-)

Rachel Roo řekl(a)...

na Hroby se chystam, hodne jsem o nich slysela :) ty ostatni serie vuuubec neznam, coz je mi docela divny :-D

Nikolaoss řekl(a)...

Četla jsem první dva díly Oškliváků a docela se mi to líbilo, myslím, že první jsem ukořistila kdysi dávno v LK. Na hroby se chystám nejspíš teď o prázdninách.
Jinak s tím psaním o sériích to mám podobně. Někde to jde a je chuť psát o každém dílu zvlášť a někde to vezmu pěkně dohromady.
Kateřina
trojtecka.blogspot.cz

Unknown řekl(a)...

První hrob mi doporučila kamarádka a prý se u toho nasmála jako blázen, musím si ji na léto půjčit na dovolenou :D
Katy

Knihyztramvaje řekl(a)...

Rachel no to teda je u tebe divny :-)

Katko no fakt to proste nezvladam psat to jednotlive, a hroby si fakt dej

Bilbo to samy-hroby jsou super cteni na leto, az okusis, nebudes chtit jinak :-)

Knižní Bandita řekl(a)...

Tyjo, docela tě obdivuji :D Já bych toho nestíhal tolik přečíst a k tomu mít ještě pravidelný obsah.

První hrob napravo vypadá dost zajímavě. Přirovnala bys to třeba k Dresdenovi nebo Temné horečce? :)

Knihyztramvaje řekl(a)...

Knizni bandita- hele nezlob me, moc dobre vis, ze to neznam :-) Uplne uprimne, je to spis holcici cteni.

Něco málo o holce z tramvaje

Vždycky jsem četla ráda, ale až zas poslední dobou na to najdu trochu času cestou do práce a zpět. Prostě nastoupím do tramvaje a zapíchnu nos na půl hodiny do knihy nebo do čtečky.

Někdo dává knihám hvězdičky, někdo čísla - já jim začala dávat barvy. Fakt, zkuste to. Představte si knihu kterou čtete a uvidíte, že je barevná. Pro každého jinak.

Za každou návštěvu jsem ráda, každý komentář mi napoví, co jsem udělala dobře nebo špatně.