úterý 5. dubna 2016

Soutěž

 
Mám tu pro vás mou první soutěž. Protože jsem získala první recenzní výtisk a nejsem zrovna takový ten klasický majetnický tip, rozhodla jsem se, že ho pošlu dál. Prostě fakt nemám nafukovací byt a ani nemám potřebu knihy vlastnit - mě stačí je zkonzumovat, užít si je a potom už je většinou do ruky znovu nevezmu. Proto si myslím, že bude fajn, když udělá radost podruhé. Abyste věděli o co se hraje tak si klikněte sem.

Začátky mého blogu byly tristní, ale po čase jsem si myslím utvořila trochu systém a hlavně jsem se tu zabydlela.A doufám, že to bude mít i nadále vzestupnou tendenci :-)

No a protože pro mne má téměř každá kniha svou barvu a většinou tímhle pocitem svou recenzi začínám, tak bych moc ráda abyste to zkusili také. Zkuste napsat nějaký tip na knihu, která se vám poslední dobou líbila a jakou pro vás ta kniha měla barvu. Protože každá kniha má jinou - takže kolik názorů, kolik knih, kolik čtenářů, tolik různých barev a odstínů.

13. dubna ( já vás odnaučím předsudkům vůči tomuhle číslu :-) ) ve 20.00 potom autory příspěvků doma vypíšu na lístky a moje 9-letá dcera někoho z Vás vylosuje pod přísným dozorčím zrakem své matky :-).
 A nezapomeňre napsat svůj kontaktní email.

9 komentářů:

Nikolaoss řekl(a)...

Zrovna čtu Poslední království od Cornwella a líbí se mi moc. Barva je k tomu jasně šedomodrá :) ale netuším proč, nějak mi asi sedí k té době, Anglii - počasí, Vikungům...

trojtecka.blogspot.cz
nikolaoss.trojtecka@seznam.cz

StoryHuntress řekl(a)...

Před pár dny jsem četla doporučeníhodnou knihu Kletba zlatého ptáčka od Elizabeth Peters. Barvu bych jí přiřadila asi žlutou, ať už proto, že se odehrává v prosluněném Egyptě a zrovna v té době dojde k Objevu tisíciletí - k nálezu Tutanchamonovy neporušené hrobky plné (nejen) zlatých pokladů. :-)

lenkaknel
http://story-huntress.blogspot.cz/
lovkyne.pribehu@gmail.com

Anonymní řekl(a)...

Já jsem právě dočetla knihu Sára Saudková Ta zrzavá- Láska, nenávist , a to mezi tím. Barev bych ji přiřadila určitě víc, na začátku růžovou to je období jejího dětství, potom červeno černou to je doba kdy vypráví o období s Janem Saudkem a na závěr knihy tato barva lehce vyprchává to je období mateřství

lucinkamail@seznam.cz

Spisy jedné knihomolky řekl(a)...

Mně se moc líbila kniha Dívka, již jsi tu zanechal od úžasné autorky Jojo Moyesové. Přiřadila bych jí nějakou světlou barvu, i když kniha byla o válce, tak zároveň byla i o lásce a odhodlání. Opravdu povedený příběh, který zaujme a dojme. Tmavá barva k ní prostě nejde. :D Takže vybírám světle oranžovou. ;-)

Terina.zaba@seznam.cz
http://knihomolkaa.blogspot.cz/

Šárka Fofoňková řekl(a)...

Líbila se mi kniha Matkou ze dne na den od Rowan Coleman. Možná už i díky náznakům na obálce ve mně kniha evokuje červenou barvu... takový ten odstín temně jahodový. Hlavní hrdinka je žena, dětské postavy jsou také holčičky a příběh je protknut láskou, ať už k muži či dětem. Barva sedí :)

sarka.fofonkova@seznam.cz
http://mujknizniraj.blogspot.cz/

Knihyztramvaje řekl(a)...

Moc díky za všechny prozatimní komentáře. Udělali jste mi velkou radost. Čtu to tady a culím se jak to s barvami funguje. No fakt, i když je teď venku dost ošklivo, tak jste mi zvedli náladu .

Anonymní řekl(a)...

Nedávno jsem dočetla knihu Muž jménem Ove od F. Backmana. Je to taková oddychovka, člověk se zasměje, ale i rozbrečí a navíc se nad určitými situacemi i zamyslí. Barvu bych přiřadila světle a tmavě modrou, stejně jako příběh, u kterého se člověk zasměje (světlá barva) a během chvíli mu zase tečou slzy (tmavá barva) :)

eva.kamitzova@email.cz

Knihyztramvaje řekl(a)...

Všem děkuji a už vymýšlím další soutěž :-) zas mi přišly nějaké recenzní kousky od Grady tak jen to přečtu budou vaše :-)

Anonymní řekl(a)...

Wohooo, výhra včera dorazila, moooc děkuji!!! Mějte krásný slunečný den :-) Eva

Něco málo o holce z tramvaje

Vždycky jsem četla ráda, ale až zas poslední dobou na to najdu trochu času cestou do práce a zpět. Prostě nastoupím do tramvaje a zapíchnu nos na půl hodiny do knihy nebo do čtečky.

Někdo dává knihám hvězdičky, někdo čísla - já jim začala dávat barvy. Fakt, zkuste to. Představte si knihu kterou čtete a uvidíte, že je barevná. Pro každého jinak.

Za každou návštěvu jsem ráda, každý komentář mi napoví, co jsem udělala dobře nebo špatně.