sobota 30. ledna 2016

Příběh Služebnice - Margaret Atwood

Tak nevím,.. - taková ta žlutohnědá co se nosila loni,.. Nezáživná, málo slušivá, taková co není nápadná,..
Těšila jsem se na ni, ale asi nejsem dost intelektuální nebo nevím. Kniha oceněná hned několikrát, námět zajímavý, myšlenka silná, kritiky oslavné,.. Opravdu jsem se těšila.

No než jsem se začetla tak jsem byla v polovině knihy. To už jsem i celkem pochopila o co jde, na koci knihy zajímavé rozuzlení, ale nějak jsem čekala víc. Čekala jsem vzrušení, oheň, sílu,.. Ale znáte to, když něco očekáváte. Někdy to prostě nedostanete i když si myslítte, že je to fakt tutovka. Neřeknu, že by nestála za přečtení, to určitě ne. Ale na to, jaký to byl nápad, jak to mohlo být ještě jinak podané - tak na to jsem asi trochu zklamaná. Nicméně myslím, že zkusím dát téhle autorce ještě šanci :-)






Román kanadské spisovatelky vykresluje pochmurnou vizi blízké budoucnosti na půdě dnešních Spojených států amerických, které přestaly existovat a byly nahrazeny totalitním režimem. V nedaleké budoucnosti se vlády nad Spojenými státy chopí klerofašistický režim. Z každého, kdo se proti němu prohřeší, se stává otrok. A z plodných žen ještě něco mnohem horšího - služebnice, jejichž úkolem je rodit děti, s nimiž se nikdy nesetkají. Kniha získala ocenění Arthur C. Clarke Award za nejlepší román a byl v užší nominaci na cenu Booker Prize.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Zdravím.
POkud byste knihu chtěla poslat dál, ráda ji koupím. Už ji sháním delší dobu a bohužel bez výsledků.

Díky!

Unknown řekl(a)...

Můžete se mi ozvat na e-mail sarka.sarkam@seznam.cz

Něco málo o holce z tramvaje

Vždycky jsem četla ráda, ale až zas poslední dobou na to najdu trochu času cestou do práce a zpět. Prostě nastoupím do tramvaje a zapíchnu nos na půl hodiny do knihy nebo do čtečky.

Někdo dává knihám hvězdičky, někdo čísla - já jim začala dávat barvy. Fakt, zkuste to. Představte si knihu kterou čtete a uvidíte, že je barevná. Pro každého jinak.

Za každou návštěvu jsem ráda, každý komentář mi napoví, co jsem udělala dobře nebo špatně.